Sugar Fantasie

Sugar Fantasie
Kreatív torták, Cukorvirágok

2014. június 19., csütörtök

Túrókrém torta és az én kis segítségem





Először is kis segítségemet szeretném bemutatni, aki ebben a tortában is sokat segített nekem. Ő az én kislányom Enikő. Már írtam róla a bevezetőben, hogy mennyire szeret mellettem állni és nézni, hogy mit csinálok és segít is amiben tud. Nagyon ügyesen töri a tojást, gyúrja a tésztát, keveri a pudingot. A gyümölcsök rakása is az ö dolga szokott lenni. Amint látjátok erőszeretettel fényképezkedik a tortákkal is. Nézzétek csak milyen ügyes, itt épp az apukájának csinálja a szülinapi tortáját.



Ennél a tortánál is sokat segített, körbe rakta ostyával, megrakta gyümölcsel és utána büszkén pózolt a fényképezőgép előtt a tortával.



Recept:

Piskóta:
6 tojást lemérek és ahány deka, annyi cukrot és annyi lisztet mérek ki. A tojások sárgáját a 3/4 cukorral a fehérjét meg a maradék cukorral keverem ki habbá. A lisztbe belekeverek 1/2 sütőport. A tojássárgájás keverékhez hozzáadok 4-5 kanál vizet majd fokozatosan a lisztet és addig kanalazok hozzá vizet (kb.10-12 kanál összesen) amíg jól elkeveredik a liszttel. Ha kész  Akkor óvatosan hozzáforgatom a habot. Kivajazott és lisztezett tortakarikába töltöm és 160 fokon sütöm. 2 félbe osztva sütöm ki. Ugyanezt a receptet használom a mogyorókrémes torta elkészítésénél is, csak abba teszek kakaót is.

Krém:

300ml tej, 1 csomag vaníliás puding, 1 csomag vaníliás cukor, 60 g cukor, 250 g túró, 250 g vaj, 100 g porcukor

A pudingport a cukorral és vaníliás cukorral megfőzöm a tejben.  A vajat kikeverjük a porcukorral habosra. Ha kihűlt a puding a vajhoz keverjük, majd hozzákeverjük a túrót. Mindkét tortalapot félbevágjuk és megtöltjük a krémmel, dobálhatunk bele gyümölcsöket is. A maradék krémmel körbekenjük és díszíthetjük ahogy szeretnénk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése